Fotspor, Rjukan på Unesco’s verdensarvliste

Lørdag 22. august arrangerte Tinn Kommune ved kulturkontoret og verdensarvkoordinator Øystein Haugan «Fotspor» på Rjukan. Vi deltok som «kulisser» ved å synge «Norge i Rødt, hvitt og blått» for å markere feiringen av freden i 1945.

Ett arrangement med over 200 deltagere og rundt 100 frivillige som startet med en liten togtur, da Rjukanbanen også er fredet og en av grunnene til vår verdensarvstatus.

Deretter gikk turen innom Såheim Kraftstasjon, byvandringen fortsatte innom Bøen Barnehage hvor Mandheimen hadde en trommeforestilling. Ved det Røde Bibliotek var Karl Marx på plass før hele fotspor-følget gikk opp gjennom Prof. Trondstadsgate. Der hadde kommunearkitekt Eli Samuelsen ett lite innlegg om Rjukans spesielle arkitektur.

I Birkelunden stod vi i koret og sang av full hals, før vi hengte oss på resten av følget opp igjen til Rjukan Stasjon og videre vandring inne på Hydro med både pølsefest og rockekonsert i «lille-helvete». Ved fabrikkporten fikk alle «lønningene» sine utdelt, vi syklet eller gikk ned til Admini der Sam Eyde (Helge Songe) kunne berolige hele følget at lønnskravet var innfridd. Vi gikk i demonstrasjonstog til «Folkets hus»  før vi «landet» utenfor Rjukanhuset der bl.annet Tor Nicolaysen med flere hadde en oppvisning fra sabotøraksjonen. En fantastisk tur som tok for seg alle elementene som har gjort at vi fikk verdensarvstatusen fra Unesco.

På Rjukanhuset var det underholdning og her bidro koret med 5 sanger og fikk stående applaus.

Vi oppfordrer alle til å bli med til neste år, enten som deltager eller som frivillig. Dette var kjempegøy!

Verdensarven

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.