Agitato 105 år

Agitato fyller 105 år, og som seg hør og bør for en eldre jubilant blir hvert jubileum feiret!

Det startet 14. april 1914. Det ble  innkalt til møte i Fagforeningen på Rjukan hvor eneste sak på agenda var å danne ett arbeidersangerkor. 7 dager etterpå, den 21 april, hadde koret sin aller første øvelse. Siden den gang har koret uten avbrudd hatt øvelser hvor formålet er å utvikle sangglede og sangkvalitet hos det enkelte medlemmet og i koret.

Koret teller i dag 32 aktive medlemmer og 4 medlemmer i permisjon. Dirigent har de siste 24 årene vært Åsne Barhellestøl, som i år går inn i sitt 30. medlemsår i koret.

Det skjer mye i jubileumsåret, og  vi startet feiringen med konserter i Rjukan kino helgen fredag 26 og lørdag 27 april. Du fulle hus er kjempestas!

Til jubileumskonserten så sang vi låter fra både norske og utenlandske artister. I kjent Agitato-stil har vi kjente låter fra de siste ti-årene på repertoaret med sanger fra U2, Christina Perri, Sting, Sigrid Moldestad m.flere.

Nå som konsertene er vel gjennomført fortsetter vi med våre konserter for de eldre i Tinn i form av allsang-kvelder på Tinn Helsetun og Rjukan Sykehjem i mai. Vi skal også  ha konsert sammen med Tinn Gospel i slutten av mai før vi tar en pause for sommeren.

I august så reiste 31 stk på jubilumstur til Gardasjøen for hygge og sosialt samvær.

Den 21. september hadde vi Fylkesstevne og Jubileumsstevne på Rjukan og nær 200 sangervenner fra Østlandet var med oss denne lørdagen i strålende høstvær.

Desember hører korsang til og i kalenderen er både Julekonsert med Trine Rein og vår egen konsert i Baptistkirken fastsatt.